tongschraper gebruiken

Tongschraper gebruiken

Tongschraper is een effectief middel tegen een slechte adem.

Wanneer iemand last heeft van slechte adem kan dit een enorme impact hebben op zijn of haar leven. Het kan een belemmering zijn en leiden tot sociale isolement veroorzaakt door schaamte. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot het hebben van een slechte adem. Een daarvan is het hebben van een witte tong.
Het hebben van een witte tong

Een witte tong ziet er natuurlijk niet aantrekkelijk uit, maar daarnaast kan het een sterke indicatie zijn dat je last hebt van slechte adem. Een witte tong houdt in dat iemand een tong heeft met veel groeven en scheuren. Dit is een voedingsbodem voor bactieren die verantwoordelijk zijn voor slechte adem en welke de witte tong veroozaken.  De tong naast wit zelf geel en zwart worden. Om van een witte tong af te komen dien je deze dagelijks te reinigen.

Een meerderheid van de mensen reinigt zijn of haar tong niet. Toch is het een van de belangrijkste stappen om je adem schoon en fris te houden. Het reinigen van de tong is een relatief makkelijk proces. Voor het reinigen van de tong kun je gebruik maken van de tongschraper.

tongschraper

Het gebruiken van de tongschraper

Met de tongschraper is het belangrijk om te beginnen aan de basis van je tong. Je schraapt vervolgens de oppervlakte van de tong met trage slagen van achteren naar voren. Het hangt af van de soort  tongschraper die je gebruikt, maar drie tot vier stroken moet voldoende zijn.
Het toepassen van de tandpasta

Wanneer je het vuil van de witte tong hebt verwijderd kun je een kleine hoeveelheid tandpasta aanbrengen aan het uiteinde van de schraper. Je brengt vervolgens een laag tandpasta aan op de oppervlakte van je tong. Probeer zover mogelijk naar achter te gaan, zonder te kokhalzen. De tandpasta neutraliseert de bacteriën die de slechte adem veroorzaken. Vergeet niet dat de meeste bacteriën achter op de tong zitten.

Na het toepassen van de tandpasta op de oppervlakte van de tong, laat je de tandpasta zitten voor 90 seconden. De tandpasta kan ervoor zorgen dat je begint te hoesten en te kokhalzen. Wanneer dit gebeurt kun je het beter gelijk uitspugen. In het beste geval kun je een laag tandpasta aanbrengen wanneer je je tanden poets.
Het reinigen van je tong dien je dagelijks te herhalen. Op deze manier kun je je witte tong verhelpen en zorgen dat je een frisse adem krijgt. Mondhygiëne is belangrijk en het schoonhouden van je tong is hier onderdeel van naast het dagelijks poetsen. Mondwater kan ook goed helpen bij het schoon en gezond houden van je mond.